Fa'ai Fieko Teedoe Fiella suka suki kehidupan sendiri =)

Nov 6, 2010

Cabaran

Cabaran ?? Yeah , hidup mmg banyak cabaran.. Byk dahan yang nak dilintasi . Kalau silap langkah , anda mungkin perlukan seorang untuk kembali pada jalan yang asal , REVERSE . Huhu .. Hidup tak kira usia , ilmu , kehidupan harian atau kewangan , sejak kita lahir je dari perut mak-mak kita , disitulah bermula cabaran untuk kita bermula .. Mungkin korang tak sedar yang sebenarnya korang dalam cabaran , sebab korang tak tahu apa-apa !! Tapi , hidup-hidup je , korang akan melalui cabaran spt ; menangis untuk disusu dan ketidak selesaan tempat korang berada .. Aku dah buat segala analisa dan selidik berapa banyak kita habiskan wang dan harta ibubapa kita .. Lebih dari RM10 000 !! Ini kerana , korang punya 'outfit' , keperluan dan sebagai nya spt; handphone dan PC .. -termasuk wang bulanan dan wang poket korang-

Hm.. berbalik pada 'story' .. Aku dah puas dengan cabaran yang aku tempuh . Spt yang berlaku sekarang , esok aku akan bertanding untuk 1 competition , so , 3 weeks before the competition aku dah kena struggle lebih untuk buat yang terbaik .. Bila nak strunggle , pasti ada orang 'luar' akan melatih kita orang .. Haa , starting dia masuk lah aku kena tempuh macam-macam cabaran dan rintangan . Puas aku menahan , akhirnya aku 'berjaya' !! Yeah .. Puas aku kena 'teguran yang agak howt' . Tapi , kalau member yang dah kenal aku , ''takpe , tu cabaran..'' , kata-kata aku dengan semangat . Mungkin adalah sikit-sikit yang tersirat , tapi tak perlu layankan sangat .  Dari 3 weeks before smpai kan ke hari ni ( a day before the competition) , aku still kena teguran tu , bak kata orang '' tu dah tahap gaban nak kena maki'' . Hahaha , just enjoy sudah . Kang menyeksa diri , terus nak tarik diri lah , nak jadi 'simpanan' lah .. Haihh !!

Banyak aku belajar dari hari ni , (dari hari aku bersekolah) ,hmm.. dugaan aku pun macam-macam yang besst datang . Tapi , be cool lah . Ambil wudhu' dan bersolat sunat , cara aku nak tenangkan diri .. Well.. Doakan aku dan team berjaya pada hari 'competition' .. Semoga jd yang terbaik di depan mata orang 'luar' itu .. Hahaha , aku tak banyak berharap sangat , sebab takut berharap sangat , hancusss lah team gua mcm ni ..

P/S ; lek je bila maki ?? haha , dalam hati ada jiwa , so , tanyalah pd yang esa !!

No comments:

Post a Comment